Bahan-bahan (10 keping )
2 cawan beras direndam 8 jam
1 cawan aluthu (kacang dal putih) direndam 8 jam
1 kepal nasi
Sedikit garam
Minyak masak
1/2 labu bawang besar
Caranya
1. Kisar semua bahan sehingga halus. Masukkan sedikit air semasa mengisar (berpadanan dengan bahan yang dikisar, kadar adunan yang diperlukan adalah seperti adunan apam tapai / apam lenggang)
2. Masukkan garam dan kacau sehingga rata
3. Perap adunan kira-kira 8 jam supaya adunan naik
4. Celup bawang dengan minyak dan sapu atas kuali rata atau kuali tak lekat.
5. Kacau adunan tadi. Ambil lebih kurang 1 cawan atau 1 senduk adunan dan ratakan atas kuali anda. Masak dgan api perlahan atau sederhana.
Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome
-
Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android
5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk membawa konsep
de...
9 tahun yang lalu
0 comments: on "Tose"
Catat Ulasan