Selasa, 23 Jun 2009

Biskut Bunga Cina



Bahan Bahan

100gm tepung ubi kayu
30 gm tepung jagung
1 biji telur - asingkan kuning dan putih
sedikit garam - jika suka
1/2 sudu teh baking powder
2 1/2 sudu besar majerin atau butter
susu pekat manis ikut lembut

Cara Penyediaan

Campurkan kedua jenis tepung dengan baking powder kemudian garam.
Masukan telur putih yang di pukul sedikit di ikuti dengan majerin.
Bila adunan telah sebati masukkan susu pekat untuk membentuk adunan yang
lembut.
( Angaran setengah tin )
Bentukkan adunan mengunakan acuan samperit.

Nota:
( Jangan biarkan adunan kering . Tutup adunan menggunakan tuala
sebab jika adunan kering nanti ianya menjadi keras dan perlu ditambah susu dari
masa kesemasa.)

0 comments: on "Biskut Bunga Cina"

Catat Ulasan